четвер, 13 грудня 2018 р.


  І з верховіть Карпатських гір злинула буковинська орлиця, стала всеукраїнською письменницею. Своїми повістями, оповіданнями, новелами і публіцистичними статтями вона зайняла гідне місце в українській літературі. Кращі її твори перекладено на багато мов, а такі твори, як «У неділю рано зілля копала», «Земля», «Царівна» екранізовані, із великим успіхом ішли в театрах нашої країни та за кордоном. І сьогодні, в день роковин О. Кобилянської хочеться доземно уклонитися пам’яті великої письменниці. Бо дороге, близьке її слово нам, її нащадкам. Згадайте предків своїх, щоб історія перед вами не згасла, «І золотої книжки не згубіть» – заповідала О. Кобилянська.
  27  листопада в сільській бібліотеці с. Старі Бросківці  був проведений Загально-системний масовий захід «Велична  квітка Буковини». Була оформлена книжкова виставка  «155- років від дня народження О. Кобилянської».
   Ведучими були учні школи Гловацький О. та Браткевич Т., вони розповіли про автобіографію  О. Кобилянської. Починала вона свою творчість німецькою мовою, потім писала польською, але познайомившись з Софією Окуневською, яка переконала  Ольгу Кобилянську писати для свого народу по-українськи. Вечір було проведено спільно школою та бібліотекою.




Немає коментарів:

Дописати коментар